Tenis muži 2024

PROPOZICE DLOUHODOBÉHO TENISOVÉHO TURNAJE PRO ROK 2024

Začátek tenisového turnaje proběhne rozlosováním týmů do skupin v neděli 12. 05. 2024 o desáté hodině ranní.

Účast týmu na turnaji je nutné potvrdit SMS zprávou p. Hlobilovi na tel. 603 548 813 do soboty 11. 5. 2024 s uvedením jmen hráčů, tel. čísla, e-mailu.

Pokud tým nebude mít turnaj ještě rozehraný, může si účastníky bez udání důvodu zaměnit. Toto již nelze, pokud tým zahájí turnaj odehráním prvního zápasu. V této sestavě již musí turnaj odehrát. Ve vyjímečných případech (zranění, nemoc, důležitá překážka) a za souhlasu ostatních týmů ze skupiny se může hráč zaměnit, ale tým začíná turnaj od začáku bez bodu.

Každý tým uhradí startovné ve výši 800,- Kč (400,- Kč za hráče). Bude se vybírat do konce června p. Hlobilovi v průběhu turnaje. Ze startovného bude hrazen nákup cen, míčů na finálový turnaj a jídlo pro všechny přihlášené, které se bude podávat během finálového turnaje. Výsledky odehraných utkání budou zveřejněny vyvěšenou cedulí na hřišti a v tabulce webu SSK Věžky. V tabulce bude uvedeno i startovné kdo zaplatil, aby si všichni zúčastnění mohli překonrolovat správnost nejen výsledků, ale i zaplacení, což každého žádáme.

Účast týmů při losování je nezávazná, ale vítána. Každý z týmů zde může vznést případné dotazy ohledně průběhu turnaje.

Týmy budou rozlosovány do dvou skupin, kde se utkají systémem každý s každým. Do finálového turnaje, který proběhne 31. 8. 2024 od osmé hodiny ranní, postoupí 4 nejlepší dvojice z každé skupiny. Zápasy ve skupinách se budou hrát na dva vítězné sety (s tiebrakem). Za každý vyhraný set v zápase tým získává 1 bod. Při rovnosti bodů ve skupině rozhoduje vzájemné utkání. Pokud budou mít shodný počet bodů ve skupině více jak dva týmy, rozhoduje:

  1. rozdíl setů vzájemných zápasů
  2. rozdíl gamů vzájemných zápasů
  3. rozdíl setů všech odehraných zápasů
  4. rozdíl gamů všech odehraných zápasů
  5. losování

Pokud tým nedohraje všechny zápasy skupiny v daném termínu a to do úterý 20. 08. 2024 včetně, budou všechny jeho výsledky anulované a jeho účast v turnaji končí. Stejným způsobem se bude řešit i případné odstoupení týmu z turnaje (což si nepřejeme), startovné je nevratné a odstoupený tým bude vítán na závěrečném turnaji.

Výsledek odehraného zápasu nahlásí vítězná dvojice na WhatsApp skupiny Tenis 2024 zprávou a p. Hlobil výsledek zapíše do tabulky.

Rezervace kurtu nejlépe prostřednictvím WhatsApp skupiny Tenis 2024 a nebo u p. Hlobila SMS zprávou na tel: 603548813, který následně potvrdí, zda není kurt obsazený. Využití rezervace kurtu je nutné dodržet, ať není zbytečně kurt neobsazený. Nevyužití rezervace kurtu bez případného zrušení je pod pokutou 200,- Kč. Tyto budou použity k organizaci turnaje.

Od středy 21. 08. 2024 do pondělí 26. 08. 2024 včetně se odehrají zápasy čtvrtfinále (4 zápasy postupujících ze skupin). Od úterý 27. 08. 2024 do pátku 30. 08. 2024 včetně se odehrají dva zápasy. Semifinále proherců o páté až osmé místo (dva zápasy). Tyto zápasy před konečným turnajem se odehrají stejně jako v základní skupině, tedy na dva vítězné sety (s tiebrakem).

V den turnaje, tedy v sobotu 31. 08. 2024 od osmi hodin ráno proběhnou zápasy o sedmé a osmé místo, o páté a šesté místo, dále o třetí a čtvrté místo. Tyto se budou hrát na dva vítězné sety (s tiebrakem) a při stavu 1:1 se rozhodne supertiebrakem. Semifinále a finále, které v tento den vyvrcholí se odehrají stejně jako skupiny, tedy dva vítězné sety (s tiebrakem). Pořadí zápasů upřesníme v pátek 30. 08. 2024. Jasně, že finále bude nakonec :-)))

Realizační tým si vyhrazuje právo případných změn v propozicích turnaje, pokud budou nezbytně nutné.

Za pořadatele tenisového turnaje SSK Věžky přejeme hodně úspěchů v turnaji!
Sportu zdar, tenisu zvlášť